Dave Lally

Dave Lally je predsjednik ESFS-a – Europskog SF društva koje svake godine sudjeluje u organizaciji europske SF konvencije Eurocon te dodjeljuje nagrade na polju spekulativne fikcije i području cijele Europe. Rođen je u Dublinu i trenutno živi u Londonu; posebno ga zanima SF na televiziji i veliki je fan serije The Prisoner iz 1967. kao i filma The Wicker Man iz 1973.

Organizirao je filmske programe za Worldcone 1990. u Haagu te 1995. i 2005. u Glasgowu. Isto je radio za većinu britanskih nacionalnih konvencija (Eastercon) između 1991. i 2005. godine. Povezan je i s irskim fandomom pa sudjeluje i u organizaciji irske nacionalne konvencije Octocon kao i drugih konova. Kao predsjednik ESFS-a djeluje od 2005. godine.

Međutim, vodite računa da ova fotografija nikako ne predstavlja Davea Lallyja u pravom svjetlu: ovaj Irac jedna je od najzabavnijih osoba europskog fandoma, a vjerojatno ćete ga na konvenciji prvo prepoznati po do poda dugačkom ‘privjesku‘ izrađenom od akreditacija nekih od konvencija na kojima je bio. Stoga, slobodno ga zaustavite na hodniku i popričajte s njim.