Oto Oltvanji

Oto je rođen 1971. godine u Novom Sadu; odrastao je u Subotici, za koju je još uvijek vezan dragim ljudima i događajima, a od od 1991. godine s kraćim pauzama živi u Beogradu. Studirao je engleski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Prvi roman, krimić flemingovskog tipa, poslao je sa šesnaest godina novosadskom Dnevniku i bio prihvaćen, a bio je objavljen dvije godine kasnije pod pseudonimom. Iako je objavio dvije priče u glasilu subotičkog Društva ljubitelja naučne fantastike Meteor u drugoj polovini osamdesetih, njegova se prva priča u nekoj službenoj publikaciji pojavila u travnju 1993. godine.

Od tada je objavio preko dvadeset priča u časopisima od Politikinog zabavnika do niške Gradine, te u antologijama od Tamnog vilajeta do Istinitih laži. S ilustratorom Ivanom Pejkićem radio je jednu sezonu autorskog serijala Agencija za čudovišta za dječji list Tik-Tak.  Preveo je, između ostalih, pisce kao što su Lucius Shepard, David J. Schow, George P. Pelecanos i Jonathan Lethem. Objavio je romane Crne cipele (2005.) i Kičma noći (2010.), oba u izdanju Samizdata B92.

Web: www.otooltvanji.com

Kičma noći

Srbija krajem prvog desetljeća novog milenija: savjetnici imaju savjetnike, mediji ne prezaju ni od čega da bi povećali rejting i tiraže, narodnjaci postaju zabavnjaci i obrnuto, kriminalci drže više do imidža od muzičara.

Koga je još briga za tri nerazjašnjene misterije?

Njih je:

OLIVER NOVAK, novinar noćobdija

VANJA RADENOVIĆ, policajka prijeke naravi

MILAN NIKOLIĆ, taksist srcolomac

Osuđeni na vječnu noćnu smjenu, u pokušaju rasvijetljavanja nestanka, ubojstva i krađe, njihovi putovi će se ukrstiti s VIP-ubojicom, toliko opasnim da možda nije s ovog svijeta.

U metropoli koja prijeti da će eksplodirati zbog unutarnjih trvljenja, u zemlji toliko zaljubljenoj u sebe da ne primjećuje što joj se događa, na ulicama pod umjetnim svjetlom, tri slučajna partnera bore se za mnogo više od života i ugleda šačice medijskih ikona.
Kičma noći je žestoki krimić, ljubavna priča i egzistencijalistički horor, političko-erotski triler začinjen rock’n’rollom, kung-fuom i oštrim zubima.

Pročitajte poglavlje romana!